Вторият ден на плейофите в турнира Ариана Аматьорска Лига в Русе предлага интересни двубои за зрителите, изпълнили мобилния стадион „Ариана Арена” пред Съдебната палата в града. 24-те отбора, достигнали до групите в турнира, се впуснаха вчера в борбата за първото място, както и за уникалния шанс да се изправят срещу шампиона на България по футбол – Литекс. За първенец на Русе се състезават общо 108 отбора.

Решителният мач за титлата започва утре в 16.40 часа, а след него ще се състои награждаването на финалистите. По време на церемонията ще бъдат връчени купа за победителя, медали за първите три призови места, както и редица индивидуални награди за „голмайстор на турнира”, „най-добър вратар”, „феърплей” и “най-добра съдийска двойка”.

Условията за игра в центъра на Русе са отлични при хубаво и топло време. Организаторите от Ариана призовават всички фенове да посетят стадиона, да се насладят на ледено студената бира и уменията на състезателите. Турнирът продължава днес с интригуващи двубои в 8-те групи на плейоф фазата, като в края на деня ще станат известни всички четвъртфиналисти. Предварително сочени фаворити за титлата са съставите на Дунавчетата 2010, Дунав 2010, Питонго, които се представят убедително от самото начало на турнира.

Във второто поредно издание Ариана Аматьорска Лига, най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново дава уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния Шампион на България за сезон 2010/2011. Шампионът и класиралият се на 2-ро място отбори от Русе ще представят града на големия финал за наградата на Ариана във Варна (2-4 септември). Там ще бъде излъчен и талантът на турнира, който ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Най-перспективеният футболист ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска лига и шампиона на България.

 

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за Ариана Аматьорска Лига и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да посетят обновения сайт: www.ariana.bg, както и фен страницата на марката във facebook.