11 българи на Световното по биатлон

Нашите вече са в Чехия за шампионата Нове место

Краси Анев една от надеждите ни за призово класиране.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

btvnovinite.bg

Публикувано в  13:04 ч. 05.02.2013 г.

Най-добрите 11 наши биатлонисти ще представят България на предстоящото световно първенство по биатлон. Шампионатът ще се проведех в чешкия курорт Нове место от 7 до 17 февруари. 

По време на подготовката си мъжете стартираха на IBU Cup в Италия, а жените участваха на световното юношескто първенство в Австрия.

Красимир Анев стана четвърти в спринта във Вал Мартело, а женската ни щафета в състав Ния Димитрова, Стефани Попова и Десислава Стоянова завърши 6-а на световното за младежи и девойки в Обертилях на 3 х 6 километра.

"Очакванията за световното са за добро класиране на българските състезатели, женската ни щафета за малко не успя да вземе медал в Австрия“, коментира Екатерина Дафовска, председател на Българската федерация по биатлон.

Националите вече са в Чехия и тренират в очакване на първите стартове.

Веднага след края на световното, националните ни отбори се връщат в България за участието си в Откритото европейско първенство в Банско. Заявки за участие в шампионата на Стария континент са дали над 400 биатлонисти от 35 държави.

Съставът на България за световното в Нове место:

мъже – Красимир Анев, Владимир Илиев, Мирослав Кенанов, Михаил Клечеров, Иван Златев и Мартин Богданов.

жени – Ния Димитрова, Десислава Стоянова, Стефани Попова, Дафинка Коева и Емилия Йорданова.
 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече