"Football365.co.uk": Бербатов е дявол с лице на ангел

Популярният британски футболен сайт "Football365.co.uk" публикува специална статия за новото попълнение на Тотнъм Димитър Бербатов с цел да запознае английските фенове с българина

Публикувано в  19:57 ч. 19.05.2006 г.

Популярният британски футболен сайт "Football365.co.uk" публикува специална статия за новото попълнение на Тотнъм Димитър Бербатов с цел да запознае английските фенове с българина. "Бербатов може да е коствал сериозна сума на Спърс, но всъщност колко хора на Острова познават нападателя, наричан дявол с лице на ангел?", риторично запитва интернет-страницата. Сайтът представя на широката аудитория 10 интересни неща за Митко.

1. Неговият идол е Марко ван Бастен.
2. Направи име в софийския ЦСКА, където отбеляза 26 гола в 49 мача.
3. Дебютира с националния отбор на България срещу Гърция през 1999 година на 18-годишна възраст.
4. В последните 2 сезона отбеляза повече от 20 попадения на година с екипа на Байер (Леверкузен).
5. Ставал е футболист на годината в България цели 3 пъти - 2002, 2004 и 2005 година.
6. Той е най-скъпият български футболист в историята с трансфера от 16 милиона евро.
7. Избран е за най-стилният мъж в България за 2006 година.
8. В свободното си време обича да рисува и да играе баскетбол.
9. Любимото му ястие е лазаня.
10. Присъедини се към Тотнъм, защото винаги е искал да играе с Джермейн Дженас. Бербатов казва: "Той прави дори Мидо добър нападател".

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ, по материали от "Football365.co.uk"

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече