"Australian Open": Анди Родик се класира за 1/4 финалите

Американецът отстрани чилиеца Фернандо Гонзалес

Публикувано в  18:11 ч. 24.01.2010 г.

Поставеният под номер 7 в основната схема на "Аustralian Open" Анди Родик се класира за 1/4-финалите в турнира. Американецът отстрани Фернандо Гонзалес в драматичен 5-сетов двубой - 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2.

Срещата продължи 3 часа и 25 минути, а любопитното беше, че завърши един час след полунощ местно време. Родик изоставаше с 1:2 сета, но стигна до пълен обрат след отпускане от страна на чилиеца.

"Имах малко късмет тази вечер, но понякога това е добре", каза Родик, който направи 32 аса.

Гонсалес доминираше през по-голямата част от мача, а кулминацията на двубоя настъпи в края на четвъртия сет, когато спорно отсъждане при точка за пробив на Родик доведе до изравняване на резултата, а това определено разконцентрира южноамериканеца, който видимо се изнерви от решението на рефера. След това чилиецът допусна пробив във втория гейм на петия сет, който загуби с 2:6.

В следващия кръг съперник на Родик ще бъде Марин Чилич (Хърватия).

Всички резултати от днешния ден в мъжката схема:

2-Рафаел Надал (Испания) - Иво Карлович (Хърватия) - 6:4, 4:6, 6:4, 6:4

5-Анди Мъри (Великобритания) - 33-Джон Иснър със 7:6(4), 6:3, 6:2

7-Анди Родик (САЩ) - 11-Фернандо Гонсалес (Чили) - 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2

14-Марин Чилич (Хърватия) - 4-Хуан Мартин Дел Порто (Аржентина) - 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече