„Чети етикета”: Две никулденски рецепти на шеф Андре Токев

Неговите предложения са за рибена супа и шаран с ориз

Снимка: bTV

btvnovinite.bg

Публикувано в  09:25 ч. 05.12.2016 г.

Не кой да е, а самият шеф Андре Токев, ще ни покаже как може да спретнем вкусна, оригинална и много впечатляваща вечеря за Никулден. Известният готвач показва две рецепти – за супа от шаран и традиционния шаран с ориз.

Първо рибата трябва да се почисти от люспите, а после – да се филетира. После се отделят костите и главите, които се слагат във вода и се варят за бульон. Варенето обаче не трябва да продължава повече от 20 мин, за да не стане бульонът горчив.

В супата се слага червен пипер, малко чесън, малко мащерка и чушки, а после се пасира. След това се слага месото от бульона, а супата се гарнира отгоре с туршия.

Снимка: bTV

За шарана с ориз трябват – разбира се – ориз, който леко се запържва. После – праз, орехи, лют пипер, доматено пюре, стафиди, и сушени манатарки, които е дадат един по-интензивен вкус на рибата.

Филето от рибата се нарежда върху ориза и се слага във фурната.

Пече се на 160-200 градуса, а ако искате още по-хрупкава коричка – може да включите грила.

Вижте как да приготвите рецептите във видеото:

Вижте и още за Никулден и традиционния шаран в днешното издание на „Чети етикета”:

 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече