Учени: Намалена консумация на червени меса не означава по-малко болести

Експертите смятат, че няма доказателства, водещи до рак, диабет или сърдечни болести

btvnovinite.bg

Публикувано в  10:22 ч. 01.10.2019 г.

Ново изследване сочи, че намаляването на консумацията на червени или обработени меса носи малко или никакви ползи. Събраните данни опровергавават досегашните съвети на международни учени, съобщи Ройтерс.

Повечето хора продължават да консумират такива меса три до пет пъти седмично в Северна Америка и Европа.

Това са заключенията на експертната група, която дава нови препоръки за храненето, основани на анализа.

Според учените няма доказателства, че червените или обработени меса причиняват рак, диабет или сърдечни болести.

След серия проучвания и тестове, включващи милиони хора, е установено „съвсем малко понижаване на риска” сред хората, консумирали с три порции по-малко червено месо седмично, но тази връзка е „много несигурна”, отбелязват експертите.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече