Страхът се завърна в Италия

Два нови силни труса изплашиха населението и нанесоха още материални щети

Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

btvnovinite.bg

Публикувано в  11:00 ч. 24.05.2012 г.

Два нови труса, единият от които с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер, разтърсиха през изминалата нощ Североизточна Италия, като причиниха нови щети на сградите, вече повредени при земетресението в неделя със сила от шеста степен.

Земетресенията са регистрирани около полунощ местно време. Първото е било с магнитуд 4,3, а второто - с магнитуд 3,2. Усетени са силно, тъй като епицентърът е бил само на 4 км дълбочина.

"Страхът се върна и докато не настъпи малко повече спокойствие, няма да успеем да го преодолеем", коментира Фернандо Фериоли, кмет на Финале Емилия, мястото на епицентъра на голямото земетресение. "Опитваме се да убедим хората да се приберат в жилищата си, ако не са повредени. Ако обаче трусовете продължат, това ще е невъзможно", продължи той.

Според кмета временните лагери за настаняване в общината са запълнени до последното място, а цели фамилии са нощували на открито в колите си след новите трусове, които са нанесли сериозни щети на вече засегнатите сгради. "Червената зона" в центъра на града, забранена за достъп на населението поради риск от срутване, която вчера беше стеснена, от днес отново се разширява.

Според италианските медии общо 18 труса да регистрирани през нощта.

 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече