Кулинарна карта на България: Какви са тайните на местните рецепти?

Картата надхвърли нашите очаквания да бъде кулинарна и диалектна, посочи доц. Ана Кочева от БАН

btvnovinite.bg

Публикувано в  09:53 ч. 15.05.2020 г.

Учени от Института по български език на БАН подготвиха интерактивна карта, в която  са събрани  кулинарните особености на различните региони. 

Снимка: btvnovinite.bg

Заснет е самият начин на приготвяне на ястията, като кадрите са автентичния диалект в региона, обясни доц. Ана Кочева от БАН в предаването „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

Картата надхвърли нашите очаквания да бъде кулинарна и диалектна, тя е освен това и фолклорен справочник, тя е един животопис и пъстра картина на българина от 20-те години на 21 век, отбеляза доц. Ана Кочева.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече