Какви са тънкостите и хитринките при снимането на храна

Българката Ева Тонева е четвъртият в света най-добър кулинарен фотограф

btvnovinite.bg

Публикувано в  08:43 ч. 31.03.2019 г.

Ева Тонева е четвъртият в света най-добър кулинарен фотограф. Тя е и стилист на храна и приготвя рецептите си сама.

В предаването „Тази неделя” по bTV тя разкри няколко хитрини, с които се постигат красиви кадри на храна.

Снимка: btvnovinite.bg

За да изглеждат по-апетитни и сочни, плодовете например се пръскат с течност от глицерин и вода.

Снимането на месо е сред предизвикателствата за фотографите, защото месото старее и дори да е току-що приготвено, то променя своя външен вид. „Глазирам месото със захарен сироп, за да изглежда лъскаво и апетитно”, издаде Ева Тонева.

Снимка: btvnovinite.bg

При супите хитринката е да се желират 2/3 от купата, в която ще бъде аранжирана супата, и върху желето се подреждат отделните компоненти.

Снимка: btvnovinite.bg

Една от най-трудните за снимане храни е сладоледът, тъй като се топи. За сладоледените близалки например Ева Тонева използва желатин при приготвянето им. Така се удължава времето за снимки.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-секси храната може би е шоколадът, който е и признат афродизиак, каза още Ева Тонева.

Снимка: btvnovinite.bg

Любимите ѝ рецепти са много, а последната, която е приготвила, е тройно шоколадова торта за рождения ден на дъщеря си.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече