Ивайло Спасов: Хората подценяват дюнерджийницата, но само там те питат „Как си, шефе? Добре ли си?“

„Пуйката се готви трудно, по-добре пробвайте патица с портокали“ – съветва победителят в MasterChef

Снимка: bTV Media Group

LadyZone.bg

Публикувано в  11:26 ч. 19.12.2020 г.

„Още не мога да повярвам какво се е случило. Все още не съм отпразнувал напълно победата. Все по-често ме спират на улицата да ме поздравят, което ми е много странно. Най-много ми се радват на Женския пазар, където често пазарувам“ – сподели победителят в MasterChef Ивайло Спасов в „Тази събота и неделя“.

Той вече ремонтира бъдещото си заведение за бързо хранене, където ще смесва доста вкусове – Турция, Ливан, Израел, България, Гърция.

„Много се кефя на шока в очите на хората, когато им кажа, че ще правя дюнерджийница. Тя ще е доста различна – с качествени продукти и всичко ще е хигиенично“ – поясни 37-годишният копирайтър от Кърджали.

„Хората подценяват дюнерджийницата, но в Германия се шегуват, че само там те питат „Как си, шефе? Добре ли си?“. Нещо, което често близките и колегите ти не питат... Живях в Берлин година и половина. Спечелих стипендия и там изследвах бъдещето на музикалната индустрия. Берлин е много авангарден град и показва тенденциите. Интересни са ми по-малките общности и субкултури, а не изтърканото и масовото“ – сподели Ивайло, който е бил музикален редактор на несъществуващото вече списание „Едно“.

Той препоръча хората да не готвят пуйка, защото могат да се объркат хиляди неща. По-добре е да се пробва патица, която се бланшира за 30 секунди във вряла вода. След това се надупчва кожата, за да изтича мазнината, осолява се и се оставя за няколко часа в хладилника.

„Така кожата й ще стане хрупкава. Пече се на много висока температура във фурната. Бульонът се прави по-трудно. Той е от телешки кокали, които се варят бавно“ – поясни Ивайло Спасов.

Целия разговор можете да видите в LadyZone.bg

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече