Трансформациите на Азис – тема за магистърска теза

Студентка в УНСС проследи в изследването си кариерата на фолк певеца. Писаха ѝ шестица

Радослав Чолаков Радослав Чолаков

Публикувано в  20:56 ч. 02.07.2021 г.

Фолк певецът Азис стана тема на дипломна работа в УНСС. Там студентка по връзки с обществеността защити магистърска степен, с дипломна работа за трансформациите в публичния образ на Азис.

„Успях да докажа на самата себе си, че имаше за какво да се преборя, да направя цялото това изследване и да има огромно съдържание“, доволна от себе си е Ивана Захаренова.

Как Азис успя да изгради публичния си образ от никому неизвестен до явление в поп фолка – на този въпрос отговаря 106-страничен изследователски труд. От него научаваме, например, че първите два албума на Азис остават незабелязани. Забелязват го едва, когато започва да се облича с женски дрехи и да търси скандалното.

Ръководителят ѝ проф. д-р Любомир Стойков е доволен, оценката е 6. „Едно от най-трудните неща е да се изследва техниката на скандала, техниката на създаване на скандален публичен образ“, коментира той.

Музикантът, преподавател и бивш общински съветник Венци Мицов не харесва чалгата, не харесва Азис и дипломна работа за Азис му идва в повече: „Момичето е напълно в правото си да търси научно разглеждане на темата, големият въпрос е дали ще потърсим научно разглеждане на темата. Ние живеем в Чалгария, в тая Чалгария е нормално академиите да се занимават с изучаване на чалгата“.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече