Ливърпул очаквано продължи към полуфиналите с нова победа

Отборът на Ливърпул се присъедини към другите два английски тима на полуфиналите в Шампионската лига след нова победа над холандския ПСВ Айндховен, този път с минималното 1:0 на „Анфийлд”

Публикувано в  00:39 ч. 12.04.2007 г.

Отборът на Ливърпул се присъедини към другите два английски тима на полуфиналите в Шампионската лига след нова победа над холандския ПСВ Айндховен, този път с минималното 1:0 на „Анфийлд”. В първата среща „червените” бяха смазали отбора на Роналд Куман с 3:0. Единствения гол тази вечер вкара дългучът Питър Крауч в 67-ата минута.

Срещата започна на бавно темпо. Още във началото Коку центрира отляво, Фарфан стреля с глава под гредата, но Рейна изби. Това беше и най-сериозното положение за гостите в целия мач. Момчетата на Роналд Куман обаче не успяха да вкарат желания ранен гол. В 17-ата минмута неприятна травма получи Крейг Белами и той беше принудително заменен от Роби ""/Фауър. „Червените” нямаха серизона мотивация за игра и Рафа Бенитес бе заложил на доста резерви, давайки почивка на по-основните си играчи като Джерард и Карагър. В 27-ата минута Крауч се завъртя добре и стреля от точката на дузпата, но Гомеш спаси. В края на полувремето фаул пред наказателното поле на ПСВ направи Салсидо, за което бе декориран в жълто. Зенден стреля директно към вратата на ПСВ, но топката профуча покрай лявата греда.

През втората част четвъртфинала очевидно се доиграваше. Ливърпул игра доста отпуснато, а ПСВ нямаше особени доводи да претендира за нещо повече от това равенство на „Анфийлд”. Най-деен за „филипсите” все пак бе Джеферсън Фарфан нанесъл хубав удар в 54-ата минута. Топката обаче беше избита без проблем от Рейна. След това дойде един опасен удар на ""/Крауч, минал покрай гредата. Норвежецът Рийзе също пробва своя мерник, но при опит от далечно разстояние не успя да уцели рамката на врата на Гомеш. Роналд Куман пусна в игра и ветерана Патрик Клуиврет, но това не доведе до особено изостряне на нападението на холандския шампион. В 60-ата минута груб Фаул на дебютанта Дирк Марселис в краката на Зенден му донесе червен картон. От тук насетне стана твърде лесно за англичаните. В 67-атаминута последва атака отляво на Рийзе, той центрира ниско, топката бе отбита от бранител на ПСВ към левия долен ъгъл на Гомеш, вратарят успя да я отрази, но тя попадна в краката на Фауър, който я върна към дебнещия на границата на малкия пеналт Крауч и за двуметровия нападател, не бе проблем да простреля бразилския страж на гостите. До последния съдийски сигнал на терена не се случи нищо по-интересно, освен един пропуск на Крауч с глава от изгодна позиция. Ливърпул очевидно се пестеше в тази среща, успя да спечели, но следващия съперник обещава да е много по-сериозен от изпадналия в криза холандски шампион. На полуфиналите „червените” ще се изправят срещу устремилия се към спечелването на 4 трофея през този сезон тим на Челси в повторение на полуфиналите от сезон 2004/2005, когато именно мърсисайдци триумфираха в надпреварата.

Ливърпул – ПСВ Айндховен 1:0
1:0 – Крауч (67)

Ливърпул: Рейна – Арбелоа, Хупия, Агер (Палета), Рийзе – Пенант, Сисоко, Алонсо (Гонсалес), Зенден – Крауч, Белами (Фауър)
Старши-треньор: Рафаел Бенитес

ПСВ Айндховен: Гомеш – Марселис, Симонс, Адо, Салсидо – Фехер (Сун Жианг), Коку, Вайринен – Кулина, Коне (ван Ейден), Фарфан (Клуиверт)
Тарши-треньор: Роналд Куман

Жълт картон: Салсидо (ПСВ)
Червен картон: Марселис (ПСВ)

Съдия: Роберто Росети (Италия)

Стадион: „Анфийлд”, Ливърпул

ТЕОДОР МИХАЙЛОВ

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече