В пристъп на лудост, по време на буря*

Абитуриенти отидоха голи на бала си - злостна шега или реалност са снимките в интернет?

btvnovinite.bg

Публикувано в  08:37 ч. 01.06.2012 г.

Шокиращи снимки на полуголи абитуриенти предизвикаха взрив от коментари в социалните мрежи. И станаха повод за подигравки и за съжаление. Злостна шега или реалност са снимките в интернет?

Модният експерт и председател на Академията за мода проф. Любомир Стойков отбеляза, че от година на година се задълбочава проявата на кича, на безвкусицата, на острата вулгарна натрапчивост.

„Аз съм съгласен, че тази година има своеобразни рекорди в това отношение. И това, което особено дразни е вулгаризацията и заемките от крайните грозни форми на поп-фолка”, коментира пред bTV председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков. Той обаче не омаловажава и факта, че много от абитуриентите просто проявяват чувство за хумор.

Те гледат на тази вечер като вечер на изява, а това съгласете се е грозно, каза експертът. Според него това е резултат на общия фон „със задълбочаваща се тенденция на опростачване", която ерозира съвременната ни култура.

„Не можем да очакваме от новите генерации, от младите поколение висок стил и естетика, при положение, че фонът, който им дава обществото, масовата култура и медиите е наситен с подобно залитане. Това личи навсякъде – в политиката, бизнес, дори в образование”, каза Стойков. По думите му има и тенденция да се търси оригиналност в стила.

Експертът даде три бързи съвета на абитуриентите:

Обличайте се свежо, не бързайте да се пенсионирайте

Бъдете стилни, естетични

Бъдете незабравими

Средството за преодоляване на кризата, по думите му,  е т.нар. бърза мода – евтини ризи, блузи и панталони, които позволяват на младите хора да бъдат актуални.

*Думи на проф. Стойков по повод хрумванията за визия на абитуриенти
 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече