Севда от „Мастършеф”: Ресторантьорството е много труден бизнес

Ресторанти на участници в кулинарното шоу са част от карта на успешни заведения

btvnovinite.bg

Публикувано в  09:34 ч. 03.02.2018 г.

Севда Димитрова е победител в „Мъстършеф” 2016 г. Тя е фотограф по професия, но след успеха в кулинарното шоу открива свои ресторанти – в Слънчев бряг и в София. Семейството се отказва от заведението в Слънчев бряг и съсредоточава усилията си върху заведението в София.

Ресторантьорството е много труден бизнес, споделя Севда. Тя се занимава с менюто, а съпхругът ѝ – с всичко останало, което не е малко. Изискванията са много и непрекъснато се променят, казва още победителката в „Мастършеф”.

Ресторанти на участници в кулинарното шоу вече са част от картата на заведенията за хранене в България.

Класация на най-добрите ресторанти прави изданието „Go Guide”. Номинирахме 90 заведения и сега предстои публично гласуване от читателите, казва зам.-главният редактор Пламена Максимова.

По думите ѝ най-новата мода са брънчовете – похапване в неделя, в което се сливат закуската и обяда. Преди това на мода са били ресторантите, които приготвят и здравословни сандвичи.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече