Психологията пак най-желана в СУ

Доволните от първото класиране трябва да се запишат до края на седмицата

Снимка: Ладислав Цветков

btvnovinite.bg

Публикувано в  20:03 ч. 15.07.2014 г.

За втора поредна година психологията е най-желаната специалност за кандидатите в Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Тази година в Софийския университет са кандидатствали над 8 300 души, които се борят за 5165 места.

„От утре, 16-ти, до края на седмицата, до петък, включително, в рамките на работното време тези кандидати, които са приети на първо класиране и са удовлетворени от специалността, която са приети, трябва да се запишат в съответните факултети.”, посочи зам.-ректора на СУ доц. Милена Стефанова.

Кандидатите, които са приети, но не в специалността, която искат, трябва да потвърдят желанието си да участват във второ класиране. Кандидатите, които не са приети, минават автоматично в следващия етап.

Второто класиране излиза на 22 юли.

За някои страшното приключи днес

Виолетка Калчева кандидатства биотехнологии в Софийския университет. Проверява с нас резултатите си по старомодния начин - от списъците окачени на стената на плача пред Химическия факултет.

Решила е да остане у нас, защото "СУ предлага, равностойно обучение на това, което бих получила и в чужбина".

За Виолетка чакането и притеснението приключиха днес: "Приета съм там, където искам, много съм щастлива и само остава тия дни да се запиша. Сега мога да си почивам".

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече