Проверки след отварянето: Има ли клиенти в заведенията след 23 ч.

Инспекторите установиха служители с изтекли здравни книжки

btvnovinite.bg

Публикувано в  23:33 ч. 02.03.2021 г.

Здравните власти и полицията с нощни проверки в столични заведения. Инспекторите следят дали се спазват противоепидемичните мерки - работа с клиенти до 23 ч., намален наполовина капацитет на местата за сядане и до шест души на маса.

При заведенията в центъра не бяха установени сериозни нарушения. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Направихме проверка, всичко е наред – капацитетът от 50% не е нарушен. Един от служителите нямаше здравна книжка и го глобихме“, обясни Христина Георгиева от РЗИ-София и допълни, че за това нарушение санкцията е от 100 до 500 лв. 

По думите ѝ все още няма сигнали за нарушаване на мерките в заведенията. 

Снимка: btvnovinite.bg

Вчера пред едно от кафенетата на столичния бул. „Витоша“ инспекторите установиха опашка на входа. Председателят на Асоциацията на заведенията в България обясни, че има струпване пред заведението, защото работят с 50% от капацитета си и хората чакат, за да влязат. 

„Това е четвърта проверка за два дни. Сега нямаме нарушение, вчера имаше пет изтекли здравни книжки – изтекли са в края на годината и понеже не работехме, хората не са ги подновили“, посочи Алибегов. 

Снимка: btvnovinite.bg

Той обясни, че са махнали половината от масите си, за да няма как да се надвиши ограничението в капацитета, а сметките се дават в 22:45 ч., така че клиентите да напуснат заведението до 23 ч.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече