Отличие за bTV: Кристина Газиева и Радиана Божикова с награда „Светове и цветове“

Сдружението на испаноговорящите журналисти в България връчи годишните си награди

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  19:42 ч. 13.12.2022 г.

Поредно отличие за колегите от нюзрума на bTV. Репортерите Кристина Газиева и Радиана Божикова са отличени в журналистическия конкурс „Светове и цветове“, организиран от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.

Кристина Газиева получи признанието за  рубриката „Спасените“ в предаването „120 минути“ и репортажа за финалистката в конкурса „Мис Еквадор“, която след токов удар остава без ръце и без единия си крак.

Репортерът на „Тази неделя“ Радиана Божикова пък беше отличена за материала си посветен на испанския фестивал „Елроу“.

Вече 10 години сдружението отличава публицистични материали с откроена гражданско-етична авторска позиция по теми със силен обществен резонанс.

„Тази награда е истински специална, защото идва от колеги. Историята, с която съм отличена, е за финалистката в конкурса „Мис Еквадор“ Виктория Салседо, която е изключително красиво момиче и има смелостта да покаже различната красота. След токов удар тя остава без две ръце и един крак. Това, което запомних от нея, е следното: Инцидентът може да промени начина по който изглеждаш, но никой и нищо не може да вземе онова, което носиш в сърцето си. Надявам се зрителите, които са гледали тази история и са имали нужда от надежда, да са получили тази надежда“, каза Кристина Газиева.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече