Почина Даниел Димитров от групата Ice Cream

Новината съобщи певицата Мариана Попова

btvnovinite.bg

Публикувано в  18:39 ч. 08.04.2022 г.

Почина певецът Даниел Димитров, известен като Дани Айса от българската група Ice Cream.

Новината съобщи певицата Мариана Попова в профила си във "Фейсбук".

"Сбогом Дани, не можахме да довършим песента си, но вярвам, че там в небесната компания ще сътворите любов. Почина Дани - Айса от Ice Cream", написа Попова.

"Без време си е тръгнал Дани Айса, едно от сърцата на хипхоп групата "Айс крийм". Готини приятелчета мои, през годините винаги сме общували с лекота и когато мога винаги съм им подавал ръка", написа във "Фейсбук" Ники Кънчев.

"Айса беше и е голям симпатяга, красавец, танцьор от класа, движеше с идеите си "Айс крийм" напред! Ей го тук, явно взима музикална награда между другите "сладоледи" Монти и Еленка! Чао, Приятелче добро!", пише още той.

Поклонението ще бъде във вторник от 10:30 ч. на Централните софийски гробища.

Групата Ice Cream е основана през 1997 г. Малко по късно те правят и първия си официален запис. Песента се казва I Scream.

От първоначалния състав на групата все още членове са Виктор Николов и Даниел Димитров. През 1999 г. се присъединява Тоди, а две години по-късно и Монти. През 2007 г. по време на записите на втория албум на групата Елена Брусарска взима участие в голяма част от песните. Поради тази причина момчетата ѝ предлагат да стане част от Ice Cream и тя приема. Едно от най-известните парчета с нейно участие е "Захир".

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече