Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

От днес се приемат заявления за явяване на изпити в първата и втората сесия

btvnovinite.bg

Публикувано в  13:41 ч. 19.02.2018 г.

Започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2018/2019 година, съобщи пресцентърът на висшето училище. Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити в първата и втората кандидатстудентска сесия. Крайният срок е 9 март за първата сесия и 18 май – за втората.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адреса: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 18 март – 22 април 2018 г., а втората – в  съботните и неделните дни от 27 май до 24 юни 2018 г. Първият етап на класирането ще бъде обявен на 10 юли, вторият етап – на 17 юли, а третият етап – на 24 юли.

Пет от общо 117 специалности в Софийския университет не използват оценките от матурите вместо изпит – "Право", "Медицина" и "Фармация", и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация –  "Журналистика" и "Връзки с обществеността".

За специалността "Книгоиздаване" от тази година приемът е по избор - или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; по история и цивилизация; по философски цикъл или по чужд език.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече