Топ рецепти за великденското агнешко

Идеите на Виктор Ангелов от Master Chef

Снимка: bTV

btvnovinite.bg

Публикувано в  20:35 ч. 11.04.2015 г.

По традиция на Великден на трапезата слагаме агнешко. За тези, които все още не са решили как да го приготвят - шеф-готвач Виктор Ангелов, част от журито на най-атрактивното кулинарно шоу у нас – Master Chef, издава тайни от своите рецепти.

В кулинарната традиция на българите е да хапват кюфтета. Затова и Виктор Ангелов предлага за Великден агнешки кюфтета с кус-кус. За да стане гарнитурата вкусна, домакините могат да добавят стафиди и канела.

А тези, които искат да избягат от традиционния вкус на кюфтетата могат да ги поднесат със сос от кисело мляко и къри.

За да има хубава спойка кюфтенцата”, трябва да се смелi каймата два или три пъти задължително”, подчертава готвачът.

За любителите на агнешкото джоланче също има предложение. Месото да се поднесе с нахут в кокосов орех.

Вкусът е екстравагантен и може да се комбинира с мащерка и розмарин.

Майсторлъкът тук е в задушаването на агнешкото: „Около три часа на много бавен огън къкри и след това запичаме на много бавен огън с малко масло в печката”

Агнешко с дроб сърма е класическа рецепта. Но ако искате да избягате от скуката в кухнята, може да я обогатите с див чесън, паста от сушени домати, мармалад от арпаджик и гъби. Каквото и да приготвите обаче не забравяйте единствената тайна на вкусната храна: „Страст, търпение, желание и любими хора, за които да го направим!”

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече