Тетевенската саламура - най-доброто мезе за ракия

Прави се предимно от дребна мряна

btvnovinite.bg

Публикувано в  10:56 ч. 25.06.2016 г.

В град Тетевен днес е празникът на тетевенската саламура. Това е рибена чорба, която се поднася много люта, кисела и солена. Прави се предимно от дребна мряна от река Бели Вит.

В чорбата се слагат още печени белени чушки, печени домати, накълцан чеснов лук, копър, люта чушка.

Яде се както топла, така и студена и е много подходяща за компания с ракия.

Приготвянето на саламурата отнема около час.

На празника всяко тетевенско село се представя с традиционно ястие. Очакват се и много танцови състави.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече