Какви изненади крие менюто на традиционния Виенски бал в София

Австрийският майстор готвач Готфрид Ганстерер започна работа по менюто ден по-рано

Полина Гергушева Полина Гергушева

Публикувано в  23:47 ч. 10.02.2017 г.

Подготовката за 17-ия подред Виенски бал в София е в разгара си. По традиция шеф Готфрид Ганстерер започна работа по менюто ден по-рано. С какво ще изненада този път австрийският майстор готвач? Поли Гергушева разказва.

На миналогодишния Виенски бал шеф Ганстерер изненада гостите с лилави картофи, донесени специално от Австрия за бала и разкошен десерт - мус от маково семе.

Тази година кулинарният посланик Готфрид Ганстерер е донесъл специално от Австрия сладко от червена боровинка - то е и специалната съставка на десерта, който около 400 души ще опитат утре на Виенския бал.

Млечен терин с червена боровинка, в менюто има още козе сирене с агнешки език, говеждо в сос от червено вино и разбира се традиционният гулаш, без които не минава нито един Виенски бал.

„Около полунощ обикновено сервираме супата гулаш. Не е лесно да танцуваш цяла нощ, за това гостите имат нужда от сила. С добрия гулаш силите се възръщат”, каза майстор готвачът Готфрид Ганстерер.

И тази година Виенският бал е с благотворителна цел. С приходите от продажбата на кувертите ще бъдат подпомогнати домове за деца от семеен тип в София и фондация „Конкордия България”.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече