Как българско кисело мляко стана № 1 на американския пазар

Консуматорите, които искат здравословно хранене, все повече се обръщат към нашето кисело мляко, каза собственикът на марката

Публикувано в  09:32 ч. 04.02.2017 г.

Българско кисело мляко се котира в Америка. То беше избрано за №1 в американска класация за нови млечни продукти.

Тази класация означава популярност, защото американският потребител не е запознат с българското кисело мляко. Много хора вече знаят, че съществува такъв вид българско мляко”, каза в предаването „Тази събота” Атанас Вълев - собственикът на марката - който направи пробива.

По думите му единствената разлика между гръцкото мляко и нашето е, че тяхното е изцедено.

Слоганът гласи „Нека гърците да имат техните философи, млякото оставете на нас” . Самите гърци също го приемат от сърце и се смеят, разказа производителят.

По думите му те самите казват, че това е истинското мляко.

Консуматорите, които искат здравословно хранене, все повече се обръщат към нашето кисело мляко, защото е с ниско съдържание на захар и този кисел вкус започва все повече да им допада, добави бизнесменът.

По думите му не е нужно бактерията да вирее, тя е вече създадена и промишлено се продава в прахове, които могат да се използват навсякъде:

„Важното е суровината, а ние използваме много качествено прясно мляко, което идва от крави, които пасат в планините в северната част на Ню Йорк. Там го произвеждаме. Много е важна комбинацията от щамовете на бактерията".

Атанас Вълев живее от много години в САЩ. Първоначално е свирил на китара, работил е и в строителството.

Казва, че неговата история с нищо не е по-различна от тази на всеки стартиращ бизнесмен. Всичко тръгва или от кухнята, или от гаража.

"Не си спомням да ми е било трудно да започнем. Трудно ми беше да направим вкуса такъв, какъвто е в кухнята. Трудно е да направиш домашно кисело мляко в индустриални условия. Начинът на производство е доста труден".

Това, което правим в Америка, е някакъв вид революция. Новото е връщане на старото – истинското автентично кисело мляко. В България също е възможно, но е необходим контрол, за да сме сигурни, че е истинско, каза производителят.

Какво още сподели Атанас Вълев, вижте във видеото:

Тагове:

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече