Пролет през февруари - 12 температурни рекорда

На Мургаш, Рожен и Черни връх термометрите отчитат с по 2 градуса повече от предишния връх

Пролетта сякаш е подранила
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

btvnovinite.bg

Публикувано в  16:24 ч. 16.02.2014 г.

В 12 станции на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН бяха отчетени положителни температурни рекорди в днешния ден.

Най-топлият български град на 16 февруари 2014 г. е Велико Търново – плюс 21.3 градуса. Предишният рекорд там е от 1992 г. – 18.4 градуса.

Във Враца рекордът от днес е 20,5 градуса, предишният е от 1958 г. – 19,4 градуса. В Ловеч днес са измерени 19,5 градуса, предишният рекорд е през 1992 г. – 19 градуса.

В Разград и Казанлък днес са отчетени 18 градуса. Предишният рекорд за Разград е от 1958 година, тогава термометрите са отчели 16,1 градуса. В Казанлък предишният рекорд също е от 1958 година, тогава там са измерени 17,6 градуса.

В Драгоман днес са измерени 17 градуса, предишният рекорд е от 1958 г. – 17 градуса. В Добрич са измерени 16,2 градуса, предишният рекорд е от 1997 г. – 14,7 градуса.

Жега и по планините

На Рожен са измерени 10.7 градуса. През 1992 г. температурният рекорд е бил 8 градуса.

На Мургаш е измерен рекорд от 8.6 градуса. Предишната най-висока температура там в този ден от февруари е била измерена през 1958 г. – 6.5 градуса над нулата.

На Черни връх термометрите са отчели 2.8 градуса. Последният температурен рекорд там е бил 0.4 градуса – отново от 1958 г.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече