5% повече ще са туристите през новия зимен сезон

От бранша залагат на офертите за туристически пакети с включена храна, лифт карта и спа процедури

Снимка: БГНЕС, архив

btvnovinite.bg

Публикувано в  19:59 ч. 20.11.2012 г.

5% повече ще са туристите през новия зимен сезон, прогнозират от бранша. Като цяло цените за нощувка се очаква да останат без промяна спрямо миналата зима. От бранша обаче все повече залагат на офертите за туристически пакети с включена храна, лифт карта и спа процедури.

Иначе прогнозите за очакван ръст са свързани с увеличеният брой предварителни записвания. По традиция от последните няколко години основната част от резервациите се правят в последния момент, така че може да има и по-голям ръст. Очакванията за по-голям брой на туристите тази година за момента се основават изцяло на по-големия брой на предварително записани гости на хотелите.

Официалното откриване на ски сезона в трите големи курорта у нас - Банско, Боровец и Пампорово е планирано за 15 декември. От бранша чакат температурите да паднат под -4 градуса, за да започне и изграждането на пистите с изкуствен сняг.

Междувременно днес министерството на икономиката, енергетиката и туризма обяви началото на проект, който предвижда създаването на единен туристически имидж на страната ни. Той ще доведе до 30-40 процента ръст на туристите у нас през следващите 15 години, прогнозират от ведомството.

Още тази зима България ще има нов ново туристическо лого, послания и популяризиране на страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Фокусът на новото туристическо лице ще бъде насочено към туристи от Германия, Русия, Румъния и Великобритания.
 

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече