Разследването по случая с журналистката Анна Заркова е приключило

Заподозрян за деянието е Петьо Петков. Той беше оправдан от Софийския районен съд по случая със Светлана Гебрева.

Публикувано в  20:15 ч. 11.09.2003 г.
Разследването по случая със заливането с киселина на журналистката от вестник "Труд" Анна Заркова е приключило. Това съобщи районният прокурор на София Славчо Кържев. Той допълни, че скоро ще има и обвинителен акт. Заподозрян за деянието е Петьо Петков. Той беше оправдан от Софийския районен съд по случая със Светлана Гебрева.

Петьо Петков ще бъде обвинен за престъплението срещу журналистката Анна Заркова много скоро. Според районния прокурор Славчо Кърджев, няма съмнения, че Петков е залял с киселина и Светлана Гебрева.

"Ние няма да го пращаме. Той просто си отива на съд. Ние не пращаме никой. Петьо Петков от тая оправдателна присъда - аз считам, че остана най-изненадан. И никой не може да ме убеди, че това престъпление не извършено от Петьо Петков", заяви Славчо Кърджев.

Вече има внесен обвинителен акт за престъпление срещу Миронов, а другата седмица започва делото по случая с "Минералбанк", съобщи още Кърджев. Според него, за да приключват успешно повечето дела, е наложително да има синхрон в работата между полицията, следствието и прокуратурата. Неправилно събраните доказателства понякога пречат за изграждането на добър обвинителен акт, уточни Славчо Кърджев. Само през миналата година софийките районна и градска прокуратури са приключили над 78 000 преписки, което означава по 1 118 на един прокурор.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече