Италианската кухня е най-вкусна в Европа

Разнообразие и оригиналност – това са тайните на успеха

Публикувано в  13:16 ч. 24.11.2010 г.
Италианската кухня е най-добрата в Европа - това показа проучване сред европейците. Признанието се прибавя към решението на Юнеско от миналата седмица да я включи в списъка на световното културно наследство. За първи път гастрономическа традиция влиза в този списък.

Традиционното италианско меню започва с предястие, продължава с паста, второ и салата, за да приключи с десерт и ликьор. Разбира се, невинаги италианците се хранят така, но порция спагети или пица са задължителни през деня.

И въпреки това според специалистите по хранене любителите на т.н. средиземноморска диета са сред най-слабите хора и в далеч по- добра форма от американците, например, които внимават за мазнините, захарта и холестерола в яденето си.

Марчела Бранди, готвачка, разказва: “Нашата  кухня е разнообразна и поддържа вкуса на продукта и оригиналността на областта, откъдето идва. Всеки регион има различни продукти, почва, море, климат... и много слънце. Рецептите на средиземноморска диета се базират на прости комбинации”.

Без да обиждаме любителите на френската кухня, но проучване сред европейците постави италианската кухня на първо място.

Ирина и Наталия, руски туристки, също твърдят, че италианската кухня е вкусна и е най- добрата.

Населението на Апенините поставя храненето сред първите две удоволствия  за човека. Вероятно това е и тайната на успеха на средиземноморската кухня.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече