Започна събарянето на старата Трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Два огромни багера подхванаха съоръжението, където до този момент стоеше агитката на "черно-белите". Едната машина се зае с разбиването на бетонните плочи в самия сектор, докато другата рушеше стълбищата и недовършеното табло.

След края на сутрешната тренировка футболистите на Локомотив също проявиха интерес и изгледаха част от ремонтните дейности.

Два багера започнаха да рушат бетона на фенската трибуна Рано тази сутрин започна събарянето на трибуна "Бесика". Два големи багера захапаха бетона на фен-трибуната, която бе обезопасена и с ограничен достъп още от четвъртък. По-голямата машина започна рушенето на един от входовете към сектора, докато по-малкия багер започна да разбива бетонните плочи в самия сектор.

В последните няколко дни бяха освободени всички помещения, складове и съблекални, намиращи се над маратонския вход на стадиона.

По повод предстоящия в неделя домакински мач срещу Черноморец, единственият сектор за фенове ще остане "Спортклуб" с общ капацитет от 4200 места и входен билет на цена 5 лв.

Очаква се в първите дни от новата седмица да бъде ограничен достъпа и до целия комплекс заради работата по събарянето на фундамента на светлинното тъбло.

Трима от тях - Рангел Абушев, Георги Стефанов и Станислав Маламов, дори се снимаха за спомен пред струтващата се трибуна. Мачът с Черноморец със сигурност пропускат контузените Георги Мечечиев, Христо Стамов и Серафим Михайлов.