Президентът на Славия Венцеслав Стефанов както винаги показа колорит и направи много интересни изказвания по адрес на останалите български отбори. Той говори на официална пресконференция по случай откриването на сезона, а очаквано даже и на нея централна тема най-актуалният проблем в българския футбол, а именно случващото се в ЦСКА.

"Уважавам ЦСКА, но явно не случи на управници. Нещата са много по-сериозни и не са там, където акцентират някои лумпени и ходят да чупят, и да трошат. За да вземеш нещо, трябва да дадеш, а те искат само да прибират. Защо в ЦСКА нещата стоят по този начин, не знам. Не е моя работа да взимам отношение. Мисля, че нещата в българския футбол са загнили много отдавна. Лошото е, че четири-пет клуба са с изрядна документация. Много от феновете искат победи и титли на всяка цена. Някои от хората, които правят това на всяка цена стигат до ситуацията, в която е ЦСКА в момента. Няма отчетност, няма нищо”, коментира Стефанов и изрази притеснение за Левски.

"Гледах един мач на "Герена" и останах с безпокойство от това, което видях. Явно и с много пари, и с подкрепа, без реална преценка нещата могат да са такива, каквито са в момента в този клуб. Може би, те повтарят грешката, която много правят и тя е, че се взимат чужденци на кило, а пренебрегват собствените си кадри. Това нещо трябва да се промени в българския футбол. Само тогава ще тръгнем напред", каза още шефът на Славия.

Той оневини БФС по случая ЦСКА.

"Боби Михайлов не е главният виновник за положението в България. Това, че има 100 кусура в БФС е ясно. Лошото е, че се правят компромиси. Отдавна трябваше на ЦСКА да му бъдат наложени санкции, за да тръгне на чисто. Не може да имаш 35 милиона лева задължения. Гриша Ганчев е правил проверка и ми го каза. "Те имат повече задължения, отколкото моето куче въшки", това ми каза Гришата.

Участието на българските отбори в евротурнирите вписа в графа "евроидиоти".

"Важно е, ако имаш толкова много пари като Лудогорец и други клубове да направиш нещо и навън. Евроидиоти има много в България, мен лично ме е срам. Не може един клуб, който дължи 5-6 милиона и повече да участва в Лига Европа. Това са безумия. Рибата се вмирисва откъм главата, не може да не си плащал осигуровки, данъци и да си мамил 10 години, а после да играеш в евротурнирите. Тези турнири са много хубаво нещо, стига да не ставаш за срам", допълни Стефанов.

Президентът на Славия все пак говори и за целите на неговия отбор през новия сезон.

"Първата и основна цел е да влезем в първата шестица. След това може да се готвим за нещо по-сериозно. Интересите на Славия са над всичко. Искаме да бъдат налагани младите. Вуцов, Велев и Кушев ги беше страх да правят това. Искам треньор, който да налага младите", каза Стефанов и обяви бъдеща реконструкция на стадиона.

"До 1-2 години стадион "Славия" може да има изцяло нова визия. Осветлението е най-белият кахър. Надявам се, че този месец ще успеем да финализираме някои неща, свързани със стадиона. Имаме същия бюджет, като миналата година. Може да вземем още един централен защитник", завърши "белият" бос.

Воденият от Асен Букарев тим ще бъде представен в събота от 18:00 часа в контрола с Ботев (Враца).