Сериозни словесни престрелки, при това на ниво шефове, се получиха след столичното дерби между Левски и Славия, което завърши наравно 2:2 на "Герена". Първи пред медиите говори собственикът на "синия" клуб Тодор Батков, който в прав текст нарече Славия „циркова трупа” и обвини отбора, че продава мачовете си на ЦСКА (именно срещу "армейците" е следващият мач на "белите").

Батков избухна: Тая циркова трупа продава мачове на ЦСКА >>

Разбира се босът на "белите Венцеслав Стефанов не му остана длъжен и на свой ред обяви, че съдиите са били по поръчка на Левски, визирайки първия гол на "сините", който бе от засада, и двата червени картона за Славия в края на мача.

"Двама души са в засада, четири пъти го повтарят. Ако вие не сте го видели?!

Благодаря на Батков и на неговите поръчкови рефери, които изгониха двама основни футболисти за мача с ЦСКА. Батков е силен в правото. Той от футбол разбира колкото… Не искам да падам на неговото ниво, не искам да коментирам. По всяка вероятност не му е приятно, че миналата година не станаха шампиони на "Герена".

Радуканов бесен: Срам за футбола! Тези трябва да бъдат наказани >>

Уважавам играчите на Левски, имам много приятели и не мога да кажа такава простотия за отбора. Казвам само истината. Тодор или е гледал някой друг мач, или е заслепен и толкова не вижда истината, че наговори куп глупости. Но продължавам да го уважавам, защото други го подвеждат. Дава пари за футбола и заслужава уважение", каза Стефанов, след което зададе въпрос към Батков.

"Искам да го попитам Славия ли ще помага на ЦСКА, или той ще помага с изгонването на централния ни защитник и един от най-добрите ни нападатели?! Май трябваше да останем със седем човека, за да ни вкарат още един гол", допълни Стефанов.