Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви пред bTV, че е изключително разочарован от съдийските решения в дербито с Левски в събота, завършило наравно 2:2. "Белите" получиха гол от засада и двама техни футболисти бяха изгонени, но въпреки това успяха да спечелят точка на "Герена".

"Категорично надиграхме Левски, и двата им гола са от засада. Но всичко, което е в ущърб на Левски, се зачита, а всичко, което е в ущърб на другите отбори, не се брои. Червените картони бяха дотолкова пресилени, че аз просто се срамувам, че може да се отсъжда такова нещо от нашите съдии. Фернандо да Силва трябваше да го убият, за да дадат жълт картон на Деко (б.р. - Мирослав Иванов) или на Гаджев, или на когото и да е - те го малтретираха през цялото време", коментира Стефанов в предаването "Зона Спорт" по bTV Action.

"А този - чехът (б.р. - Павел Чмовш) беше за поне 3 години затвор! Гошо Петков още в първата минута, явно такива са били заръките - че трябва да бъде контузен или ликвидиран, според заплатите, които излизаха във всички вестници за отмъщения. Все пак - това е една игра и е нормално хората, които се занимават с футбол, да не бъдат толкова заслепени, а малко от малко реалисти. Съжалявам, но всичко е от първите 7 години - оттам тръгват нещата."

"И преди са ме клали съдиите, сега не очаквам кой знае какви компромиси и ето - още в първия кръг се видя, че като става въпрос за Левски и някой от грандовете, всичко е безмилостно. Още повече, че чух едни изявления как ще играем срещу ЦСКА. Ами ако бяха изгонили още един-двама наши футболисти, трябваше да играем с юношите", каза още босът на Славия.

Стефанов не пропусна да отговори и на собственика на Левски Тодор Батков, който нарече "белите" "циркова трупа, която продава мачове на ЦСКА".

"Цирковото изкуство е много сложно изкуство, може би той е ходил на цирк, когато е бил дете и не си е давал сметка. Но цирковото изкуство е сложно, така че той по този начин обижда артисти, които заслужават уважение. А колкото до това дали сме циркова трупа, аз искам много да му се извиня, че тази година пак им объркахме сметките и въпреки съдиите, въпреки натиска, въпреки безобразното писане на журналистите, които са явно само със "сини" очила, ние доказахме, че сме по-добрият отбор и че винаги можем да победим Левски, когато си поискахме", коментира президентът на Славия.