"Време им е да си починат малко. 22 години са непрекъснато в евротурнирите, защо да не си вземат една почивка? Това е в рамките на шегата, естествено", заяви треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев преди мача с Левски в неделя.

Специалистът заяви, че възпитаниците му очакват с нетърпение дербито."Моментното състояние на Левски не е много добро, но въпреки това те си остават силен отбор, с голямо минало и сериозни традиции. Мачът не е по-особен за мен. С годините съм се научил на професионализъм и в момента аз съм част от Локомотив (Пд). Правим добър сезон и като колектив, а и като публика. Страхотно е да се играе пред такива фенове, те трябва да ни водят в мачовете, а подкрепата им ни задължава да ги радваме. Готови сме за мача с Левски и го чакаме с нетърпение", каза Велев.

"Самият факт, че четири кръга преди края Локомотив е само на точка зад Левски говори, че ние израстваме във всяко едно отношение. Футболистите са наясно, че трябва да играят освободено и със самочувствие, още повече, че успяхме да отстраним този противник за Купата", каза още Велев.

Той изрази мнение, че в момента българските отбори не са готови за нивото на футбола, който се играе в Европа.

"Ставаме смешни, като излезем в чужбина и това е жалкото. В момента в Локомотив не мислим за Европа, но сме говорили с нашия президент, че ако, дай Боже, всичко е наред, трябва да правим качествена, а не количествена селекция. Няма начин да привлечеш 7-8 нови попълнения и да се надяваш на бърз успех в Европа или в първенството. Силата на нашия отбор е колектива и това, че повечето футболисти играят заедно от 3-4 години", завърши изявлението си Велев.