Денем и нощем, в дъжд и пек се извършва ремонтът на Градския стадион в Разград. Още не е ясно дали новакът в „А” група Лудогорец ще играе първия си домакински мач на ремонтирания стадион.

"Има време дотогава", заяви в интервю за „Зона спорт” президентът на клуба Александър Александров, след като бе инспектирал как върви работата на стадиона. Над 100 са работниците, ангажирани с ремонта на стадиона в Разград. Основният изпълнител е фирма от Горна Оряховица.

За да се извършат дренажите, а и за да се доближат зрителските места до терена, той е изкопан на дълбочина 3 метра. От стадиона до градското сметище за двайсетина дни са извозени 30 000 кубика пръст, колкото е количеството боклук, изхвърляно от разградчани за цяла година.

"Това е етап от ремонта на стадиона, за догодина пак ще говорим", казва футболният президент. Засега броят на седящите места за публиката остава почти същият.

Благодетелят на Лудогорец Кирил Домусчиев обаче строи още един обект в Разград – Тренировъчен комплекс, в който ще се обучават 160 деца, следващата седмица те ще бъдат избрани след кастинг. Осемгодишни ще са най-малките, които ще тренират по испанска методика при треньорите Ивайло Котев и Пламен Гетов.

6 милиона лева е инвестицията само в този комплекс. Той се строи върху собствен имот, за Градския стадион предстои процедура за отдаване на концесия.