Изпълнителният директор на Миньор (Перник) генерал Йордан Димитров очаква отборът да продължи с доброто си представяне напоследък и в предстоящото гостуване на хита "А" група Лудогорец. Мачът от деветия кръг на първенството е в събота от 16:00 часа на новия стадион "Лудоогрец Арена" в Разград.

В петък "жълто-черните" тръгват от столичния стадион "Славия" в 9:00 часа за лагер в Търговище, където следобяд в часа на мача ще направят една тренировка.

Треньорът Стойчо Стоев заяви, че подготовката за мача върви по план и няма контузени футболисти след контролата с Ботев (Враца), завършила  2:2 по време на паузата в шампионата. Надеждите на Стоев са, че нападателят Крум Бибишков ще се "отпуши" срещу Лудогорец и ще вкара първия си гол за Миньор в официален мач.

Бибишков се разписа от дузпа в контролата срещу Ботев (Враца). Макар още да няма попадение за "чуковете", Стоев е изключително доволен от тарана и по всяка вероятност ще заложи на него като титуляр и при гостуването в Разград.

"Надявам се Бибишков да се отпуши срещу Лудогорец, Това да го успокои и да започне да вкарва и в останалите мачове. Сигурно никой не вярва, че ще направим нещо срещу Лудогорец, но ще се види на мача какво ще стане", каза Стойчо Стоев.