Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов постави висока цел пред своя отбор и очаква след първия етап на първенството бургаският тим да намери място сред първите седем.

До това становище той е достигнал след добрата подготовка направена от отбора и липсата на контузии.

"Картотекирахме 23-ма футболисти за старта на новия сезон. През подготовката отборът се готви отговорно и смятам, че въпреки малкото закъснение в началото, направихме една добра селекция. Момчетата са мотивирани да се докажат и в контролите се представиха на ниво. В отбора се интегрираха доста нови футболисти, които също ще допринесат за вдигането на класата на Нефтохимик.

На въпрос дали Нефтохимик ще може да започне и завърши първенството Джамбазов бе категоричен:

"Осигурен е бюджет от 1 млн. лева. Водим разговори с няколко компании и се надявам след приключването им, да гарантираме една още по-добра стабилност на тима. Надявам се в процеса на първенството, интересът на фирми и спонсори към тима да се засили. Според Джамбазов, въпреки, че е много рано да се говори за бургаското дерби в третия кръг, той смята, че в него водещи ще бъдат не толкова спортно-техническите качества на играчи и отбори, колкото мотивацията и желанието за победа в единия или другия отбор.

На пресконференцията се разбра, че през седмицата са изчистени всички задължения към играчи, треньори и служители, които се дължаха от ръководството за миналия сезон.

Треньорът Валерий Дамянов бе категоричен, че отборът е готов за началото на първенството. Опитният специалист добави, че резултатите от контролните срещи не са показателни и че мачовете от първенството са съвсем различни. Той изрази задоволство от досегашната работа на Антон Спасов и допълни, че футболистите тренират с желание, мотивация и настроение. В отбора в момента са картотекирани 23-ма играчи, като към тях ще се присъединят още няколко нови. Валерий Дамянове освободил опитните Станимир Митев и Диян Молдованов по негови съображения и той поема отговорността от това свое решение.

Попитан за това, кой според него ще стане шампион на страната, Дамянов не отговори категорично, тъй като първенството все още не е започнало. Треньорът спомена, че Нефтохимик ще иска да радва с играта си своите привърженици, на които обеща радостни моменти, въпреки трудностите, които изпитваше отборът допреди месец.