Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов успокои феновете на отбора с думите, че от понеделник вероятно ще бъде представен нов инвеститор.

"Има светлина в тунела. Искам да успокоя феновете и това казах и на футболистите, които пътувахме в автобуса, че от понеделник ще бъдат по-спокойни. Новият спонсор е от България, а с него са водени преговори от доста време", обясни още бившият елитен рефер.

В четвъртък досегашният собственик на "черно-белите" Константин Динев обяви, че се отказва от издръжката на клуба след две години и половина на "Лаута".

Футболистите от София пристигнаха с личните си автомобили на Летище София, докато останалите дойдоха с автобуса. Те се събраха на Летището в 4 часа, а полетът им беше насрочен за 6 часа.

Тъй като билетите бяха купени в последния момент, от клуба не успели да вземат свободни места за един полет. Така играчите заминаха най-рано тази сутрин, а след това ще заминат Узунов и треньорите Емил Велев и Любомир Симов. Домакинът на отбора пък ще пътува с кола, в която ще носи екипите за мача в Арнхем.

"Отборът направи много добра година. И сега я има тази възможност, въпреки че започнахме с някои колебания. Но ако нещата се успокоят, можем отново да бъдем забележим отбор в първенството", заяви треньорът Емил Велев.

Както е известно, Локомотив (Пловдив) изпусна победата в луд мач в Ловеч и направи равенство 4:4. В последната секунда Йордан Тодоров пропусна сам срещу вратаря Велдхуйцен.