ЦСКА загуби с 0:3 приятелската среща с холандския Де Граафшап. "Армейците" се скъсаха да пропускат пред противниковата врата, като за сметка на това съперниците им се възползваха от грешките в българската защита и си осигуриха успеха в контролата.

Двубоя изгледа и единият от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов, който е по бизнесдела в Холандия.

Още в 5-ата минута Спас Делев можеше да открие резултата, но стреля покрай гредата. В следващата атака обаче Куаха наказа груба грешка на Апостол Попов и разстреля Макенджиев отблизо - 1:0.

Пет по-късно холандците удвоиха след нова колективна грешка в защитата на "армейците" - трима защитници на ЦСКА не успяха да изчистят топката, Макенджиев също не се намеси добре и на метър от голлинията Вандертавернт удвои резултата - 2:0.

В 31-ата минута Янис Зику можеше да намали резултата, но изведен сам срещу вратаря нацели напречната греда на вратата. Секунди по-късно Тодор Янчев излезе очи в очи с холандския страж, но би встрани. В следващата атака пък Спас Делев изскочи сам срещу вратарая, но също не уцели целта.

В 41-ата минута пък Спас Делев отново нацели гредата, след което публиката взе да се забавлява с пропуските на "червените".

След почивката влезлият като резерва Жуниор Мораес също имаше възможност да намали резултата, но и той прати топката край вратата.

Това бе наказано от футболистите на Де Граафшап, които в 84-ата минута решиха всичко след гол на Мейер, който видя, че вратарят Благой Макенджиев е излязъл напред и с прехвърлящ удар почти от центъра оформи крайното 3:0.

Утре "червените" играят последната си контрола от лагера в Холандия, а във вторник отборът се прибира в София.