Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов похвали отбора си за категоричната победа над Ботев (Враца) с 5:0.

"Изключително доволен съм от играта и от резултата. Стана много добър мач за нашия отбор. Доста настроение, доста пропуски и положения. Нямам никакви забележки към нашата игра. Имахме възможност да дадем шанс и на млади футболисти като Юсеин. Ако той работи добре, ние ще му даваме шанс. Ще се борим до край за третото място. Надявам се Етър да изиграе последния кръг и да направим един добър финал на първенството.

Надявам се, че от Българския футболен съюз ще проявят разум и ще решат възможно най-бързо нещата, що се отнася до това кога да започне новото първенство. Нашият отбор се развива и вече постигаме това, което искаме
на терена. За съжаление това се случва едва в края на
първенството. Направихме две-три грешни стъпки и това ни остави далеч от върха. Ще играем на 100 процента всички мачове до края и особено този срещу Лудогорец", заяви Стоилов.

Колегата му от Ботев (Враца) Антони Здравков също сподели мнението си за срещата.

"Нямахме какво да противопоставим на Ботев (Пловдив). За нас важният двубой е следващия кръг срещу Монтана.
На резултата повлия и червеният картон на Митов. Не само ни се промениха плановете, ние просто в 15-ата минута след изгонването на вратаря останахме с човек по-малко. Знаехме стила на Ботев, а с човек повече съперникът се възползва от възможностите си и ни победи.

Колкото до предстоящите срещи, тук не опира въпросът до
мотивация, а до собственото "аз" на всеки един наш футболист. Срещу Монтана ще бъде мачът на мачовете. Преките ни конкуренти бъркат, за съжаление, ние също бъркаме. Аз лично съм вярвал в истината във футбола, вярвам, че има феърплей", каза още Здравков.