Христо Стоичков изглежда вече на издържа на изказванията на Георги Илиев – Майкъла свързващи името на Камата с преминаване в ЦСКА, както и призивите на "червения" шеф Георги Миланов да бъде пуснат на "Армията", за да си вдигне цената. Треньорът на Литекс говори на първата пресконференция на клуба за новия след събирането на отбора за зимна подготовка.

"Георги Илиев може да си говори каквото си иска, аз съм треньор на Литекс. Аз имам ангажимент към един човек, който няма да бъде предаден. Оттук нататък всеки може да говори каквото си иска. Георги Илиев не може да ми бъде шеф никога. Гладна кокошка просо сънува. Не ми задавайте въпроси за други клубове, аз съм треньор на Литекс.

Това, че сме играли в ЦСКА, за нас е било чест. Като малък имах една мечта, която си остана несбъдната – да играя в Ботев (Пловдив). Отнеха ми една детска мечта. Отидох в ЦСКА от Харманли на 15-16 години, естествено в най-големия отбор. Там израснах като футболист. Оттам вече има неща, които ние препредаваме. Ако не съм бил в ЦСКА, съм нямало да изляза... А ти като си бил в ЦСКА, защо не си излязъл. С всичкото ми уважение, да спре да коментира моето име и да спре да коментира футболистите на Литекс”, бе многозначителният и категоричен коментар на Стоичков по адрес на Майкъла.

"Няма оферти за наши играчи. Избийте си го от главата. Допитвания всеки ден може да има, но можем да си питаме всеки ден. Честно и откровено, не се интересувам от конкуренцията. Започваме с голям оптимизъм новата година. Радвам се, че всички са здрави и с настроение. Даваме си сметка какво ни чака. Вярвам във всички. Може би ще имаме още едно зимно попълнение, но отборът ни е окомплектован.

Тръгваме 26 души за първия лагер. Първите 3-4 мача през пролетта ще са приятни за гледане - с ЦСКА, Локомотив и Левски за Купата на България. Трябва да сме концентрирани. Ако залагаме само на чужденци, едва ли нашите деца ще ги видим да играят футбол. Аз станах футболист, когато нямахме чужденци. Наско Сираков, Любо Пенев, Краси Балъков, Данчо Лечков, те станаха без чужденци", допълни наставникът на ловчанлии.