Христо Стоичков и Станимир Стоилов са двамата големи фаворити за треньор №1 на сезона в "А" група, съобшщава вестник "Труд". Анкетните карти вече минаха през отборите, а всички футболисти дадоха вота си. Сред номинираните нямаше нито един от петимата треньори, водили Левски и ЦСКА през сезона - Илиан Илиев и Николай Митов на "Герена", както Милен Радуканов, Миодраг Йешич и Стойчо Младенов. Конкуренция на Камата и Мъри правят Ивайло Петев, Петър Хубчев (Берое), Димитър Димитров (Черноморец) и Велислав Вуцов (Славия). Но след като през миналия сезон Петев не триумфира въпреки титлата на Лудогорец и отличието взе Херо, сега шансовете на треньора на разградския тим отново са малки.

За момента Стоичков има преднина пред Стоилов, която едва ли ще се стопи. Най-малкото защото Камата води Литекс цял сезон, а Мъри е в Ботев от Нова година. Двата гранда на българския футбол трудно ще излъчат и играча на сезона. От Левски номинирани са вратарят Пламен Илиев и голмайсторът Базил де Карвальо, а от ЦСКА - само Иван Бандаловски. В същото време Лудогорец дава 3 варианта в лицето на Емил Гъргоров, Марселиньо и Светослав Дяков. От Ботев (Пд) е Иван Цветков, а от Славия - Радослав Димитров. Но големият фаворит от проучването между отборите е и настоящият №1 на България Георги Миланов (Литекс).

Сериозна битка се очертава и в анкетата за откритие на сезона между Илия Миланов (Литекс) и Тодор Неделев (Ботев Пд). Конкуренция са двама играчи на ЦСКА - защитникът Ангел Грънчов и дошлият от Чавдар (Етрополе) Ивайло Чочев.