"Хиляди хора ходят на мачове на юноши старша група и с компютри играят. Защо не ги извадите тия?", изригна президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Босът на "белите", които този сезон празнуват 100-годишнината си, не пожела да коментира темата с вратаря на неговия тим Стефано Кунчев, който призна, че са му предлагали 20 000 евро, за да играе симулативно в мач на младежкия национален отбор.

"Това е работа на прокуратурата и на полицията, не е ваша работа. Сега хвърляме един човек на кучетата. Това, което е направило момчето е честно. Не искам тук пресконференцията по случай 100-годишнината да се превръща в една клюкарска история.

Помолиха ме от полицията да не се коментира повече от медиите", каза Стефанов по темата.
Той обаче наблегна на друг подозрителен момент, свързан с черното тото у нас.

"Хиляди хора ходят на мачове на юноши старша група и с компютри играят. Защо не сте там, да ги хванете тия и да ги извадите? Отидете на тези мачове в провинцията, намерете тези деца, които са карани да пускат по 5-6 гола", допълни "белият" шеф.

Конкретно по повода за годишнината на клуба и очакванията през нея Стефанов бе категоричен, че това ще бъде специална година и изтъкна факта, че само Славия може да докаже, че става на 100.

"Расте, но не старее, както е девизът на столицата. Тази година сме амбицирани да дадем максимума, дано да има и феърплей в първенството. Убеден съм, че през новия сезон Славия ще се изкачи на мястото, на което заслужава.

Вярвам, че всички футболисти разбират каква година е. На повечето от тях им предстои развитие, някои от тях ще се запишат в историята на футбола. Годината е два пъти по-важна за хората, които ще представят Славия. Всички погледи ще бъдат устремени към този клуб, който единствен в България може да докаже, че е на 100 години. Когато фактите говорят, боговете мълчат. Ние имаме доказателства, архив и история.

Ако нашите фенове не правят ексцесии на трибуните, не значи, че са по-малко. Нашата  публика е най-интелигентната. На 10 април ще празнуваме, но ще имаме между 40 и 50 мероприятия през сезона, с които ще отбележим юбилея", каза още президентът на Славия.