Полицейски служители от столицата ще помагат на пернишките си колеги за гарантиране на нормално провеждане на футболната среща Миньор - Левски,която ще се състои на 11 септември в Перник.  

ОДМВР - Перник предприе мерки за осигуряване на добър обществен ред и недопускане на инциденти по време на мача. Това съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Проведена е среща с кмета на община Перник Росица Янакиева и областния управител Иво Петров.  Взето е решение за забрана продажбата на алкохол в деня на мача в района на спортната зона - 200 метра около стадиона. Ще бъде спряно движението по улиците "Физкултурна", "Инженерна", "Знеполе" и  "Братя Миладинови" за времето от 15:00 ч. до приключване на футболната среща. Определено е трасе за водене агитката на Левски, по което ще се осигури временна организация на движението. Това ще се извърши по маршрута жп гара "Перник", ул. "Железничарска", ул. "Искър", ул. "Струма", ул. "Знеполе", стадион "Миньор". Феновете ще бъдат придружавани от  полицаи  от столицата и от Перник. Към гражданите е отправен призив  да не паркират автомобилите си в горепосочената зона. За тях са  определени  места, които ще бъдат охранявани от полицията.

На самия стадион ще бъде осигурен стриктен пропускателен режим. Няма да бъдат допускани до футболната среща лица в нетрезво състояние, употребили наркотични вещества или други опиати, носещи забранени предмети и пиротехнически средства, както и малолетни без придружител.

Днес  ще се проведе среща с фенклубовете на Миньор и Левски, целяща недопускане на инциденти и футболно хулиганство преди, по време и след мача.

Ще бъдат осигурени  допълнителни екипи на ЦСНМП - Перник, които да реагират при възникнал инцидент с привърженици на двата отбора.

Преди провеждането на срещата ще бъдат призовани всички привърженици на двата отбора, които имат забрана за посещения на спортни мероприятия и ще бъдат предупредени стриктно да спазват наложените ограничения.