Черноморец сезира лицензионната комисия към БФС за неизплатен дълг на Левски. Бургазлии се жалват, че "сините" вече една година не се издължават по трансфера на Пламен Димов.

Стоичков съжали Батков >>

Той бе привлечен на „Герена" в началото на 2013 година по настояване на тогавашния треньор Илиан Илиев. Сумата, която Левски трябваше да плати за правата му, е около 300 000 лева. От тях столичният клуб все още дължи 130 000 лева.

И ако искат "сините" да играят през лятото в Европа, ще трябва да погасят сумата или да я разсрочат.

"Подали сме жалба до Лицензионната комисия. Чакаме Левски да плати или да бъ­де задължен да плати от органите", заяви пред "Тема Спорт" прокуристът на бургазлии Пламен Киряков.

"Искаме си парите от близо година. Говорихме на няколко пъти с хора от ръководството на Левски. Първо с Иво Тонев, след това с Константин Баждеков. Всеки от тях вдигаше рамене и ни препращаше към Тодор Батков. А той явно се ослушва и иска да си спести тези пари."

"Вероятно от Левски са се отказали от евролиценз, тоест отписали са евротурнирите. В противен случай те трябва да ни се издължат до 31 март тази година включително или да постигнат споразумение за разсрочване на дълга. Този срок изтича утре (б.а. - днес)."

Батков вади пари, ще спаси лиценза >>

"Ако пак се опитат да направят нещо нередно - ще отнесем въпроса и до Лицензионната комисия на УЕФА. Казвам, че явно не искат да участват в евротурнирите, защото трябва да ни платят, за да вземат лиценз. Иначе имат време за този за "А" група - срокът за него изтича през месец юни", отбеляза Киряков.

"За жалост винаги има проблем при трансфер на наш играч в български клуб. С Левски бе така и при сделките за Георги Сърмов и Орлин Старокин", допълни Киряков.