Локомотив (София) победи украинския Металург (Донецк) с 2:1 в контролна среща, играна по време на подготвителния лагер на двата отбора в Турция

В 35-ата минута Даниел Пеев центрира отляво, топката се отклони от крака на украински защитник и влезе в мрежата на Панкев .

В 62-ата минута в отбора на Металург в игра се появи Велизар Димитров, който смени капитана Джордже Лазич и сложи капитанската лента на ръката си. Именно бившият национал бе в основата на бърза атака в 73-ата минута, но след негов пас бразилецът Нелсон стреля над напречната греда.

В 80-ата минута след изпълнение на няколко ъглови удара пред вратата на украинците се стигна до нов гол за българския отбор - след третия корнер влезлият през второто полувреме бразилец Уилкер отклони топката в мрежата на украинския вратар Мусиенко.

Бразилецът Уилкер се намира на проби в Локомотив и влезе в игра в 74-ата минута на мача, а в 87-ата бе сменен от Марчо Дафчев.

Голът за Металург бе реализиран в 86-ата минута от високия близо два метра Траоре, който бе оставен непокрит и с удар с глава оформи крайния резултат 2:1.

Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев започна мача със следния състав:

Митрев, Дюлгеров, Николов, Бранеков, Янев, Борносузов, Св. Петров, Трифонов, Петков, Бибишков, Пеев.

По-късно на терена се появиха вратарят Галев и полевите играчи Димитров, Велков, Павлов, Илиев, Писаров, Уилкер, Цанков, Добрев и Дафчев.

След края на мача рожденникът Емил Велев заяви, че победата не е случайна и е плод на добрата работа в отбора.

В същото време обаче Локомотив (София) беше даден на софийска районна прокуратура за подправяне на платежни ордери на бившия играч на клуба Ивайло Димитров , който осъди столичните желбезничари на 35 хиляди лева с решение на софийски районен съд.