Няколко улици в София ще бъдат прекръстени на известни спортисти на Славия във връзка със 100-годишнината на клуба. Очаква се в следващите месеци улици в близост до стадиона на "белите" да бъдат преименувани на легендарните Ваня Войнова (баскетбол) и Симеон Симеонов (футбол). Молбите вече са внесени за разглеждане в Общинския съвет на столицата.

Предвидено е и някой от булевардите около стадиона в квартал "Овча купел" да бъде преименуван на "Славия". Някои от бившите спортисти на клуба ще получат званието почетни граждани на София. Също във връзка с вековния юбилей, купата на европейските шампиони, спечелена от женския баскетболен отбор на "белите" през 1959 година, беше реставрирана и показана за първи път пред медиите.

"Поздравявам всички спортисти и треньори на Славия за
големия юбилей. Клубът продължава да дава своя принос за спорта у нас", заяви президентът на ОСК Славия - Владимир Симеонов.

До момента се проведоха юношески турнири по плуване, баскетбол, хокей на лед, вдигане на тежести, биатлон, ски-алпийски дисциплини и шахмат, организирани от ОСК Славия. Предвидено е и  ровеждането на международен турнир по футбол за юноши в София.

Президентът на ОСК Левски - Стоян Хранов пък връчи плакет на своите колеги от Славия заради 100-годишнината на "белите".

"Славия е институция и религия в българския спорт. Сегашните ръководители на българския спорт трябва да се ръководят от това, за което са се борили основателите на Славия преди един век - да възпитават младежта в любов към спорта и към България", заяви Хранов.

Хор Славия и някои от най-известните български изпълнители ще пеят на концерта по повод 100- годишнината на "белите". Тържественият шоу-спектакъл ще се проведе от 19:00 часа на 10 април в зала 1 на НДК.

За момента участието си са потвърдили Васил Петров, Росица Кирилова, Поли Паскова, Димитър Йосифов, Еделина Кънева, групите Сигнал, Спринт, Импулс, Тенорите. До няколко дни и Васил Найденов ще даде окончателен отговор около евентуалното си участие в концерта. Режисьор на спектакъла е Андрей Слабаков. Главен организатор е Иван Манолов

В шоуто, което ще продължи малко повече от два часа, ще бъде представена историята на Славия. На касите в НДК са останали още около 80 билета за събитието, които са на цена 2 лева. Зала 1 на НДК е с капацитет над четири хиляди седящи места.

"Радвам се, че доживях да стана свидетел на 100-годишнината на клуба, който не трябва да се дели на ОСК и ПФК. Славия е дала немалко на българския спорт и годишнината трябва да бъде отбелязана достойно", заяви Димитър Ларгов, председател на комитет "100 години Славия".

На всички присъстващи на концерта в НДК ще бъдат подарени значки с юбилейната емблема на Славия, които са подарък от бившите футболисти на "белите" и юноши на клуба Димитър Рангелов и Благой Георгиев.