Слабото представяне на Пирин (Гоце Делчев) в "А" група доведе до треньорска смяна.

Тенчо Тенев напусна поста заедно със своя помощник Минчо Минчев, както и кондиционният специалист Стойчо Драгов, тъй като тимът има само една точка от началото на сезона.

Новият треньор на Пирин е Костадин Ангелов - Лаптопа, който е бивш наставник на Ботев (Пловдив), Пирин (Благоевград) и Видима-Раковски (Севлиево), откъдето си тръгна през октомври миналата година.

Председателят на Управтелния съвет на Пирин Антонио Сакаджийски заяви, че не е искал да се стига дотук.

"Аз бях против смяната им. Опитах се да ги убедя да не напускат, защото в крайна сметка те не са единствените, които трябва да поемат вината за това, което се случва в клуба. Тяхната оставка не стоеше на дневен ред. В крайна сметка те избраха да не остават в името на отбора и ме уведомиха за своето окончателно решение.

Натрупа се напрежение около тях и около отбора, което създава тежка обстановка за работа. Те решиха да се оттеглят за доброто на отбора. След като решението им е взето, ние предложихме на треньорския екип работа в клуба, което те ще имат време да обмислят няколко дни преди да обявят дали приемат. Разделяме се с благодарност за свършената работа в клуба, която всеки един обективен човек може да признае и да отчете
положително", каза Сакаджийски, цитиран от БТА.