Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев очаква добра игра и победа в мача от 19-ия кръг на "А" група срещу Локомотив (София).

Двубоят ще се играе в неделя от 15.45 часа, по всяка вероятност на Градския стадион в Своге.

Петев не скри, че е притеснен от състоянието на тревното покритие на съоръжението, което според него ще даде известно предимство на съперника.

"Винаги съм казвал, че откакто сме фактор в българското първенство, за нас няма лесен мач. Така ще бъде и през уикенда. Теренът, на който ще играем срещу Локомотив, ще бъде в лошо състояние. На нашия съперник определено ще му бъде по-лесно. Но аз очаквам добра игра от моите футболисти и победа, която ще ни донесе нови три точки в битката за титлата", каза Петев.

В състава няма кадрови проблеми. "Всички футболисти са здрави и мога да разчитам на тях. Всеки момент към отбора ще се присъединят и ангажираните в националните отбори. Надявам се и те да бъдат в оптимална форма", каза той.

Шампионите ще се опитат да играят максимално концентрирано срещу Локомотив, който все още е в зоната на изпадащите. "Отборът разполага с опитни футболисти. Ние ще подходим с респект към съперника, както го правим винаги. Локомотив записа няколко впечатляващи резултати този сезон, въпреки мястото, на което се намира", каза Петев.

Той коментира и появилите се в пресата информации, че няколко основни футболисти ще напуснат състава след края на сезона.

"Първо, Лудогорец не е клуб, в който футболистите биха научили за напускането си от вестниците. Второ, до края на първенството има още много време, в което абсолютно всеки един играч ще има възможност да се докаже. Сега от няколко дни медиите тръбят, че ще освобождаваме играчи след края на сезона. Моето обяснение е, че тези информации са целенасочени и целят да вкарат изкуствено напрежение в Лудогорец преди важните мачове, които ни очакват.

Съветвам нашите фенове да не се доверяват на подобни "новини", тъй като до края на сезона ще чуят още много небивалици. Само ще кажа, че в появилите се информации личи преднамереност и не добра информираност на авторите. Атаките няма да ни разколебаят. Аз съм доволен от факта, че до този момент важните информации за бъдещето на отбора винаги са си оставали клубна тайна", каза той.