Новото попълнение на Берое Янко Вълканов до последния момент няма да знае дали ще излезе в мача срещу Литекс от първия кръг на „А” група. Жълтата карта на защитника, който последно игра в Динамо (Минск), се бави и не е ясно дали ще пристигне навреме.

Иначе треньорът на Берое Илиан Илиев заяви, че все още не може да прецени в какво функционално състояние е Вълканов, който тренира едва от  10-ина дни с Берое.

"Все още не сме го виждали в игра, но определено ще ни бъде полезен", каза Илиев.

Очаквано 29-годишният сръбски халф Станкович не попадна в групата за мача в Ловеч, а причината е тривиална - все още няма издадена работна виза и затова той е в родината си, където поддържа форма по специално изготвена програма.

Въпреки отпадането на Литекс от Шампионската лига след две загуби от Висла (Краков), треньорът на Берое Илиан Илиев заяви, че неговият отбор го чака труден мач срещу ловчанлии.

"Трудно ще бъде, но от друга страна е хубаво, че теренът в Ловеч е в перфектно състояние и ще предразполага да играем добър футбол".  Халфът Милен Танев, който от 20 дни е с шина на ръката си заради счупена костица, до последния момент ще бъде под въпрос за мача срещу Литекс.

"Милен тренира. Ще видим на последното занимание преди отпътуването в какво състояние е и може да попадне в групата", каза Илиев.