ЦСКА няма да играе през новото първенство в "А" група с лиценза на новия член Нефтохимик, съобщи за БТА изпълнителният директор на "шейховете" Костадин Джамбазов.

"Продължаваме си по план, както беше и досега. Подготвяме се за участието си в "А" група, с нашите си сили и възможности. Правя това изявление от името на нашия собственик Николай Филипов", каза още Джамбазов.

По-рано излезе информация, че Нефтохимик, който има едва 30 хиляди лева дългове към играчите си, ще преотстъпи срещу определена сума лиценза и мястото си в "А" група на ЦСКА.

Информацията беше разпространена тази сутрин, след като представители на собственика на ЦСКА- Титан АС, се свързаха с Николай Филипов, който притежава Нефтохимик. Както е известно, бургазлии сега влязоха в "А" група след 7 сезона чакане, а предвид управлението на предишния изпълнителен директор, дългове реално няма.

Така за ЦСКА беше перфектен вариант да вземат клуб без никакви задължения. Преговорите от сутринта до обяд обаче не дадоха желания резултат, като неофициалната информация е, че от стадион "Българска армия" не са удовлетворили финасовите претенции на Николай Филипов и Нефтохимик за прехвърляне на лиценза.

От ЦСКА дори предложили и лиценза на Чавдар (Етрополе), за да продължат "зелените" от Бургас в "Б" група.

Малко по-рано самият Николай Филипов даде интервю за сайт от Бургас, в който казва, че има такава възможност.

Час по-късно обаче се разбра, че подобно нещо няма да се случи. Както е известно, снощи се състоя среща между ръководствата на Литекс и ЦСКА в хотела в Етрополе, където "армейците" са на лагер.

Яснота по евентуално сливане обаче няма и не се очаква в близките дни футболисти на оранжевите да поемат към ЦСКА. Тази сутрин хора от ръководството на "оранжевите" са обявили пред футболистите, че "към момента играчи на Литекс няма да ходят в ЦСКА".