От следващия сезон всеки клуб може сам да продава правата си за телевизионно излъчване на мачовете, прогнозира шефът на фирмата S.V.- RSA Валентин Михов. Това предложение ще бъде дадено от самия Михов на всички отбори от "А" група, въпреки очакванията да има интерес единствено към мачовете на 4-5 отбора.

"Но така поне клубовете ще си пазят и управляват правата сами и би трябвало да не позволяват крадене на картина от носители на права или от интернет-притежатели като фирмата Арена Футбол, обясни Михов.

"Другият вариант е да бъдат създадени два пакета по подобие на италианската Серия "А". Тогава първите четири отбора в крайното класиране продават един пакет, а останалите отбори - друг пакет. Тогава цената е различна за всеки пакет, по-възможно е за телевизии с малки финансови възможности", каза още той.

Правени са изследвания на нерегламентираните излъчвания през есента и са установени 120 такива случая. Прави се подобно нещо и за пролетния дял на първенството, като окончателната цифра на нарушенията ще бъде обявена след края на първенството.

"За тези нарушения няма давност, така че след края на сезона започвам да съдя всички крадци на нашата собственост - продукта български футбол.  Освен това, искам да предизвикам и промяна в законите, включително и в Закона за спорта в частта му, обясняваща кой е носител на правата", обясни Михов.

Той допълни, че ще има наказания за клубове и за БФС заради нарушения като промяна на 1-ия пролетен кръг без да бъде взето мнението на фирмата  носител на правата, както и заради два провалени мача. Около 1 милион лева ще бъдат удръжките, смята още Михов.

3-4 клуба пък ще бъдат наказани заради неправилно поставяне на рекламни пана по стадионите, както и закъснение на мач с повече от 10 минути.  Например за местенето на 16-ия кръг няма обяснение как при +13 градуса са отложени срещите, а и не всички клубове са дали съгласието си за това.